Blog

Home / Notícies  / Com millorar la higiene postural davant d’un ordinador
higiene_postural_ordinador

Com millorar la higiene postural davant d’un ordinador

La higiene postural és un dels factors que menys importància donem quan treballem. Sigui pel ritme frenètic que portem o per desconeixement, sovint descuidem massa un aspecte que a mig i llarg termini ens pot comportar moltes molèsties.

En el cas de treballar davant d’un ordinador passa exactament el mateix. Una mala postura o unes condicions medioambientals inadeqüades  poden condicionar molt la nostra salut física.

A continuació, comentem alguns factors que poden ajudar a millorar la nostra higiene postural i la nostra salut en l’entorn de treball.

 

Quins factors són determinants per a una correcta higiene postural?

 

Factors personals

  • És convenient no tenir la mateixa posició corporal de manera prolongada. Es recomana canviar la postura o estirar les cames de tant en tant, així com caminar 5 minuts per cada 60 minuts treballats en la mateixa postura estàtica.
  • És important tenir els peus completament recolzats al terra i mantenir els genolls a la mateixa alçada que els malucs formant un angle recte (90º). Si els peus no arriben al terra podem col·locar un recolzapeus.
  • Deixar espai entre les cames.
  • L’esquena ha de quedar recolzada a la cadira de tal manera que el pes quedi distribuït, però sempre amb una sensació de comoditat. Un coixí o cadira amb reforçament en la zona lumbar ens poden ajudar en aquest sentit.
  • Una alfombreta de ratolí amb recolzament de gel per als canells també ens pot ajudar a preveure possibles lesions, ja que no es recomana un recolzament constant del canell en superfícies dures com pot ser una taula.

higiene_postural-ordinador
Imatge comparativa de com hem de seure en el nostre lloc de treball

 

Vista

A part dels factors ambientals (que els veurem a continuació), l’altre gran factor que ajuda a la visió en el nostre lloc de treball és el monitor.

Què hem de tenir en compte quan treballem amb un monitor?

  • En primer lloc el monitor ha de poder oferir una gama de colors clars i mats.
  • La distància hauria de ser d’uns 50 cm aproximadament respecte l’usuari, i mai inferior als 40 cm.
  • Ha de ser ajustable en alçada, sense superar mai l’alçada dels nostres ulls. Si pot ser lleugerament més baixa, millor.
  • La imatge de la pantalla ha de ser estable, sense enlluernaments ni reflexos, per evitar així la fatiga visual.
  • Netejar la pantalla de pols i empremtes.

Des de fa anys, a Qualtic només subministrem als nostres clients monitors que compleixen aquests requisits.

 

Factors ambientals

Quan treballem davant d’un monitor hem de tenir en compte dos factors:

  • Que el despatx o l’espai de treball estigui ben il·luminat.
  • Evitar reflexes i enlluernaments a la pantalla.

 

Conclusions

Si aconseguim seguir aquests consells, la nostra jornada laboral serà més productiva i menys cansada. I a més, evitarem possibles lesions o molèsties a llarg termini.

 

Com et podem ajudar?

A Qualtic mirem per les persones. Dins el nostre equip de professionals tenim experts en la matèria i per tant, podem oferir assessorament per millorar la higiene postural dels nostres clients.